• Personenwagens
  • Bedrijfswagens
  • Trucks
  •  

Tiemen Groot werkt aan unieke autotransporter voor Hoogwout

Tiemen Groot, eerste monteur bij GomesTrucks Warmenhuizen, is samen met twee collega’s verantwoordelijk voor de nieuwbouw van trucks binnen deze vestiging. Onlangs verzorgde hij verschillende aanpassingen aan een unieke autotransporter van de firma Hoogwout Berging uit Oostzaan. De gelukkige chauffeur van dit repatriëringsvoertuig, een Actros L Edition 3, is Mercedes-Benz Truckvlogger Dennis Ton. Tiemen: “Ik werk graag aan de elektronica van voertuigen en heb met alle plezier de modificaties aan deze maansteengrijze lowrider uitgevoerd. Deze transportcombinatie is absoluut bijzonder op truckgebied.”

Optische opties

Al bijna tien jaar werkt Tiemen bij Gomes. Mercedes kent hij door en door, maar het werk aan deze bergingstruck had voor hem toch iets speciaals. Het door Tijhof op maat gemaakte 480 pk sterke voertuig met luchtvering rondom kan maar liefst zes auto’s vervoeren die in de hoogte geladen kunnen worden. Motorwagen en aanhangwagen zijn eenvoudig los te koppelen wat het geheel zeer flexibel maakt. Welke custom aanpassingen ik heb gedaan aan deze unieke Actros? “Het zijn vooral veel optische opties voor de chauffeur. De truck is rondom uitgevoerd met ingebouwde werklampen voor een cleanlook. Deze verlichting is ook ingepast in de instap. Bijzonder zijn verder de breedtepalen die ik in de voorbumper heb geplaatst. In overleg met de klant is de truck aan de achterzijde uitgevoerd met oranje flitslichten.”

Complete zithoek 

“Bovenop de cabine heb ik een lichtgevend reclamebord van Hoogwout gemonteerd met daarnaast twee extra verstralers”, gaat Tijmen verder. Om meer bergruimte te creëren voor vlogger Dennis heeft Tijhof, de Almelose specialist in autotransportsystemen, de brandstoftank verplaatst. “De chauffeur, die van Scandinavië tot Zuid-Europa auto’s met pech of schade transporteert, heeft in de cabine zeker geen klagen. Ongekend is dat deze is uitgerust met zithoek en opgeklapt bed. Dat geeft hem alle ruimte. Voor winterse omstandigheden in het koude noorden is de voertuigtransporter uitgevoerd met een speciaal soort sneeuwkettingen. Voor het wegrijden bij gladheid worden deze met perslucht tegen het wiel aangedrukt. Dit geeft meer grip tussen wiel en wegdek. Als de combinatie eenmaal rijdt, wordt dit systeem uitgeschakeld. Dennis Ton kan in Europa de komende tien jaar weer vooruit met zijn truck.”

Lees het artikel over de unieke aflevering

 

 

Waar bent u naar op zoek?